In de Kind- en jeugdpraktijk Margriet komen we veel kinderen tegen die last hebben van faalangst, onderpresteren en/of leerproblemen.

Om ook deze kinderen hulp op maat te kunnen bieden, gaat Kinderpraktijk Margriet – naast de huidige coaching en integratieve therapie voor kind en ouders – nu ook ‘Ik leer leren’ groepstrainingen organiseren in samenwerking met Tanja Stigter van KidWise, coach voor kinderen die anders leren.

De vijfweekse ‘Ik leer leren’-trainingen van anderhalf uur worden gegeven aan kinderen van groep 8 van de basisschool en brugklassers. Kinderen ontdekken op een speelse manier wat hun leersstijl is en hoe zij deze kunnen toepassen.

Veel kinderen die visueel zijn ingesteld, lopen vast in het huidige onderwijs, omdat de informatie vooral auditief aangeboden wordt. Naast het feit dat deze kinderen in beelden denken, zijn ze vaak hooggevoelig en soms zelfs hoogbegaafd. Sommige kinderen lopen al zo lang op hun tenen dat er sprake kan zijn van faalangst of onderpresteren. Voor deze kinderen wordt met deze laagdrempelige training gekeken wat zij nodig hebben om leren weer leuker te gaan vinden!