Agenda

van Kinderpraktijk Margriet

Agenda

Hieronder een beknopt overzicht van de activiteiten van Kinderpraktijk Margriet.

DatumOmschrijving
20 april 2020Familieopstellingen Ingrid Dykstra en Margriet Schouten
21 april 2020Familieopstellingen Ingrid Dykstra en Margriet Schouten
5 mei 2020Familieopstellingen Ingrid Dykstra en Margriet Schouten
25 mei 2020Familieopstellingen Ingrid Dykstra en Margriet Schouten
15 juni 2020Familieopstellingen Ingrid Dykstra en Margriet Schouten
13 juli 2020Familieopstellingen Ingrid Dykstra en Margriet Schouten
20 juli 2020Familieopstellingen Ingrid Dykstra en Margriet Schouten
8 augustus 2020Familieopstellingen Ingrid Dykstra en Margriet Schouten
24 augustus 2020Familieopstellingen Ingrid Dykstra en Margriet Schouten

Ingrid Dykstra is van Duits-Nederlandse oorsprong, woont in Duitsland en komt regelmatig naar Nederland voor het geven van workshops, seminars en consulten. Ingrid is een van de eerste geweest die systemisch is gaan werken met kinderen, jongeren en gezinnen en is daar inmiddels een autoriteit in. Zij heeft een aantal boeken over dit onderwerp op haar naam staan (Familielot, Familieopstellingen met kinderen en jongeren).
Bert Hellinger zegt over Ingrid: “Ingrid komt zo dicht bij de essentie. De verborgen liefde die ook in moeilijke kinderen aanwezig is, maar die zich vaak door de omstandigheden waaraan ze zijn overgeleverd uit, in wat er aan de oppervlakte uitziet als gestoord gedrag.
Met liefde voor alle lotgenoten, zowel het kind als de ouders, met een diep weten en met een schat aan rijke ervaring lukt het Ingrid om het kind en zijn ouders op een weg te voeren, waarbij ze zich uit de banden van een vroeger familie lot kunnen bevrijden. Daarbij bewonder ik zowel de moed als ook de behendigheid waarmee Ingrid werkt.”

De personen die deel uitmaken van een familiesysteem beïnvloeden elkaar continue, bewust en onbewust. Systemisch werk heeft tot doel deze beïnvloeding en de patronen die daarbij horen zichtbaar te maken. Als je bewust wordt van wat er werkelijk speelt, kan er pas iets veranderen, omdat je dan een bewuste keuze kunt maken.