Kinder Therapeut

Margriet Schouten
Boek een intakegesprek
Over

Margriet Schouten

Graag wil ik mij voorstellen, zodat u weet wie ik ben. Mijn naam is Margriet Schouten, moeder van een samengesteld gezin met zes kinderen en oma van twee kleinkinderen. Daarnaast is ons gezin ook een deeltijd pleeggezin. Ik heb pedagogiek gestudeerd en vind het heerlijk om samen met kinderen, pubers, jong volwassenen en hun ouders naar oplossingen te zoeken voor uitdagingen waar ze alleen niet uitkomen. Ik ben Integratief kind- en jeugdtherapeute, waarvoor ik de opleiding heb gevolgd bij BGL Partners; een post HBO opleiding. Ik ben ook in het bezit van het certificaat van het Nationaal Kennis Centrum (EVC) van ‘vakbekwame Gezins- en Jeugdprofessional’.

Ik ben zelf hoog gevoelig of hoog sensitief. Hierdoor kan ik heel goed begrijpen en invoelen hoe kinderen, en zeker ook hoog sensitieve kinderen, soms moeite hebben zich staande te houden in een maatschappij waarin steeds meer prikkels op hen afkomen. Ik heb veel ervaring met hoogbegaafde kinderen die op school of op sociaal gebied vastlopen. Meestal zijn deze hoogbegaafde kinderen ook hoog gevoelig. Daarnaast heb ik veel ervaring in het werken met familie opstellingen / systemisch werken, hechtingsproblematiek /stoornissen, trauma en ernstige gedrags- en omgevingsproblematiek bij kinderen en ouders.

Mijn jarenlange praktijkervaring maakt het mogelijk dat ik een positieve bijdrage kan leveren bij het inzichtelijk maken van problemen, waarna we kunnen zoeken naar een oplossing. Hierdoor wordt het gezin ontlast en keren harmonie en balans terug. Indien er sprake lijkt te zijn van onvoldoende bekwaam ouderschap en/of een ontwricht familiesysteem, zoek ik samen met de ouders naar mogelijkheden om hen te versterken en het evenwicht te herstellen.
Mijn kracht en kwaliteit is, dat ik zonder oordeel luister, ouders en kind versterk en creatief ben in het gezamenlijk bedenken van mogelijke oplossingen voor gesignaleerde problemen.

Ik geloof in de kracht van samenwerken en verbinden. Door mijn grote netwerk en samenwerking met andere professionals, ben ik altijd in staat maatwerk te leveren. Zo werk ik vanuit mijn praktijk bijvoorbeeld samen met een paardencoach, systemisch relatie therapeute, familieopsteller, systeem therapeut en een mediator.
Soms blijkt dat het werken met een kind alleen onvoldoende is. In dit soort gevallen richt de zorg zich ook op de ouders en hun familiesysteem. Indien nodig, werk ik samen met ‘Veilig Thuis’ en Pleegzorg.

Naast therapie en coaching geef ik lezingen en workshops over mijn werk en/of werkwijze en worden er regelmatig artikelen van mij gepubliceerd in vakbladen als, Gifted, een vakblad voor hoog begaafdheid, en Kinderwijz.

Daarnaast maak ik deel uit van een focusgroep en ben ik panellid bij de vakgroep ‘Versterken van de kracht van pleegouders’. Het doel van deze vakgroep is om leer- en ontwikkelmogelijkheden voor pleegouders te verbeteren. Om dit te realiseren, werk ik samen met Jeugdzorg Nederland, de NVP en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Ik ben aangesloten bij:
j

Artikelen

Geschreven door Margriet

Margriet deelt haar ervaring regelmatig via de artikelen die ze schrijft voor diverse vakbladen zoalsKinderwijs en Gifted, een vakblad over hoogbegaafdheid bij kinderen en pubers.

Extra ondersteuning bij basisonveiligheid

Onderpresteren komt vaak voor bij hoogbegaafde (hb) leerlingen.

Hoogbegaafde puber: van overlevingsstrategie naar voelen?

De coronatijd met de lockdown vraagt momenteel veel van pubers. Ze hebben het extra zwaar te verduren..

Het onderzoeken van vroegkinderlijk trauma

Hoe de prenatale periode, de geboorte en ervaringen in het eerste levensjaar het gedrag van hoogbegaafde kinderen kunnen beïnvloeden.

Contact

TELEFOON

06-12049955

Locatie

Gezondheidscentrum De Bosrand (kamer 21)
Arnhemsebovenweg 285 s, 3971 MH Driebergen

K.v.K. nr:

54699991

Aangesloten bij

Kinderpraktijk Margriet is Registercounsellor ABvC® en is aangesloten bij de SCAG en geregistreerd bij SKJ, ABvC, RBCZ / TCZ.

AGB:

AGB code van Kinderpraktijk Margriet als zorgprofessional is op te vragen bij de praktijk.

Vragen of Intakegesprek?