Over

Ouder- & gezinsbegeleiding
Boek een intakegesprek
Over

Ouder coaching

Het klinkt misschien niet logisch, maar het beter begeleiden van kinderen heeft in eerste instantie eigenlijk weinig met kinderen te maken. Hoe je omgaat met je kind heeft namelijk rechtstreeks te maken met de gedragspatronen van jou als ouder.

Elk gedrag beïnvloedt het gedrag van anderen. Dat betekent dat het gedrag van jouw kind(eren) direct invloed uitoefent op jouw gedrag als ouder, hetgeen je kinderen weer beïnvloed. Die invloed op een ander kan positief zijn, maar kan ook een negatief effect hebben. Je hebt echter niet altijd rechtstreeks invloed op het gedrag van anderen. Gelukkig heb je wel altijd direct invloed op je eigen gedrag. Aangezien jouw gedrag dus invloed heeft op dat van anderen, heb jij dus indirect toch invloed op andermans gedragingen.

Het is dit aspect waarin het geheim ligt tot het beter begeleiden van kinderen.

Je kunt veel beter worden in het begeleiden van je kinderen wanneer je je bewust bent van je eigen patronen. In twee of drie gesprekken kunnen we samen (ouders samen of alleen) kijken naar wat jij als ouder eventueel nodig hebt om je kind (en jezelf) beter te begrijpen. Dit kan zijn op het gebied van beter communiceren met je kind (verbindende en geweldloze oudercommunicatie), maar kan ook plaatsvinden via systemisch coachen. Met inzichten, tips en oefeningen kunnen ouders dan meestal zelf aan de slag en verdwijnt het (negatieve) gedrag van het kind vanzelf.

Naast gezamenlijke oudergesprekken, kunnen moeder of vader ook individueel gecoacht worden als daar behoefte aan is.

Deze gesprekken vinden plaats in de praktijk, maar de mogelijkheid bestaat ook om dit via video bellen te doen.

Als je de stenen op je weg niet opruimt, dan struikelen je kinderen erover
Surinaams gezegde

i

Blog

Tips van Margriet

Opvoedkundige tips die je helpen bij het positief opvoeden van je kind

Stille Tragedie

Stille Tragedie

Dr. Dr. Ovide, neuroloog kinderarts, waarschuwt voor een stille tragedie die zich vandaag in onze huizen ontwikkelt. Er is een stille tragedie die zich vandaag in onze huizen ontwikkelt en onze mooiste sieraden betreft: onze kinderen. Onze kinderen verkeren in een...

Herkennen van hoogbegaafdheid bij kinderen

Herkennen van hoogbegaafdheid bij kinderen

Lange tijd werd hoogbegaafdheid vooral gedefinieerd in termen van cognitieve intelligentie. Een kind gold als hoogbegaafd wanneer het een hoog IQ (>130) had en sterk gemotiveerd was tot het leveren van prestaties. En nog steeds bestaat bij veel leerkrachten,...

Probleemgedrag bij een kind

Probleemgedrag bij een kind

Probleemgedrag van een kind is een alarmsignaal. Je kind wil je duidelijk maken dat er iets aan de hand is. Dat het niet lekker in zijn vel zit. Toch is het vaak lastig om gedrag op deze manier te benaderen. We zijn geneigd op het gedrag in te gaan, i.p.v. op de boodschap erachter. Hierdoor verergert het gedrag en daar is verkeerd interpreteren de belangrijkste oorzaak van.

Contact

TELEFOON

06-12049955

Locatie

Gezondheidscentrum De Bosrand (kamer 21)
Arnhemsebovenweg 285 s, 3971 MH Driebergen

K.v.K. nr:

54699991

Aangesloten bij

Kinderpraktijk Margriet is Registercounsellor ABvC® en is aangesloten bij de SCAG en geregistreerd bij SKJ, ABvC, RBCZ / TCZ.

AGB:

AGB code van Kinderpraktijk Margriet als zorgprofessional is op te vragen bij de praktijk.

Vragen of Intakegesprek?