Eenvoudig, praktisch en effectief

Opvoedopstellingen
Boek een intakegesprek
Over

Opvoedopstellingen

Een opvoedopstelling maakt het inzichtelijk wat de werkelijke oorsprong van je vraagstuk is. Het geeft een beeld van of en hoe gebeurtenissen, die in jouw familiegeschiedenis hebben plaatsgevonden, nog steeds belastend kunnen zijn voor jou en/of je kinderen. Dankzij een opvoedopstelling kun jij als ouder herkennen wat jijzelf en je kind nodig hebben om iets aan jullie situatie te veranderen om van gebonden naar verbonden te komen.

Een opvoedopstelling werkt heel eenvoudig. Je onderzoekt, samen met mij als begeleider, kort de vraag waar je mee worstelt en wat je wil veranderen? 

Vervolgens kies je voor elk gezinslid, inclusief jezelf, een vloertegel. Deze vloertegels geef je een plek in de ruimte; je laat hiermee zien hoe je de positie van de verschillende gezinsleden op dat moment, puur gevoelsmatig, ervaart.

Tot slot neem je je eigen positie in; je stapt letterlijk in de dynamiek van je gezin en van daaruit gaat het stromen. Je hoeft alleen maar te kijken naar het plaatje dat je hebt neergelegd en voelen wat dit met je doet. Je zult verstelt staan van de kracht van deze ervaring, omdat het inzicht geeft in een dieper liggende (emotionele) laag.

Ik ben aangesloten bij:
j

Artikelen

Geschreven door Margriet

Margriet deelt haar ervaring regelmatig via de artikelen die ze schrijft voor diverse vakbladen zoalsKinderwijs en Gifted, een vakblad over hoogbegaafdheid bij kinderen en pubers.

Extra ondersteuning bij basisonveiligheid

Onderpresteren komt vaak voor bij hoogbegaafde (hb) leerlingen.

Hoogbegaafde puber: van overlevingsstrategie naar voelen?

De coronatijd met de lockdown vraagt momenteel veel van pubers. Ze hebben het extra zwaar te verduren..

Het onderzoeken van vroegkinderlijk trauma

Hoe de prenatale periode, de geboorte en ervaringen in het eerste levensjaar het gedrag van hoogbegaafde kinderen kunnen beïnvloeden.

Contact

TELEFOON

06-12049955

Locatie

Gezondheidscentrum De Bosrand (kamer 21)
Arnhemsebovenweg 285 s, 3971 MH Driebergen

K.v.K. nr:

54699991

Aangesloten bij

Kinderpraktijk Margriet is Registercounsellor ABvC® en is aangesloten bij de SCAG en geregistreerd bij SKJ, ABvC, RBCZ / TCZ.

AGB:

AGB code van Kinderpraktijk Margriet als zorgprofessional is op te vragen bij de praktijk.

Vragen of Intakegesprek?