Mijn Specialisatie

Geboorte in Kaart
Boek een intakegesprek
Over

Geboorte in Kaart (GIK)

De GIK methode integreer ik indien nodig in de individuele gesprekken.

Wil jij weten welk verhaal en welke patronen er schuil gaan achter jouw geboorte? Maak dan een afspraak om jouw geboorte in kaart te brengen.

Tijdens een gesprek kijken we naar de geboorte van je eigen kind en kunnen we ook kijken naar je eigen geboorte.

Door de geboorte van je kind of van jezelf als ouder in kaart te brengen, maak je inzichtelijk hoe je eigen start ervoor heeft gezorgd waarom je de ouder bent die je nu bent. Samen onderzoeken we hoe de start (geboorte) van je kind te maken heeft, in wie hij vandaag is, hoe hij dingen aanpakt of juist niet aanpakt.

Deze bewustwording bij ouders is zeer waardevol, omdat het je leert je kind beter te begrijpen en te zien wie hij is. Je leert het geboorteverhaal kennen en maakt je bewust dat er patronen zijn die al zijn ontstaan voor en tijdens de geboorte. ls ouders bereid zijn te kijken naar hun eigen geboorteverhaal, zullen ze het verhaal van hun kind ook beter kunnen begrijpen. Bewustwording in het ouderschap levert heel veel inzichten en waardevolle informatie op. Vaak vallen ontbrekende puzzelstukjes op zijn plek. Het maakt daarbij niet uit of dit wordt bereikt door systemisch werken (wat was mijn plek toen ik klein was als kind of wat is de plek van mijn kind in ons gezin?) of door te kijken naar de geboorte van je kind en van jezelf.

De gerealiseerde inzichten maken dat je je kind met andere ogen gaat bekijken wat je versterkt in je ouderschap, omdat je veel beter snapt wie je kind is en wat hij nodig heeft.

Ik ben aangesloten bij:
j

Artikelen

Geschreven door Margriet

Margriet deelt haar ervaring regelmatig via de artikelen die ze schrijft voor diverse vakbladen zoalsKinderwijs en Gifted, een vakblad over hoogbegaafdheid bij kinderen en pubers.

Extra ondersteuning bij basisonveiligheid

Onderpresteren komt vaak voor bij hoogbegaafde (hb) leerlingen.

Hoogbegaafde puber: van overlevingsstrategie naar voelen?

De coronatijd met de lockdown vraagt momenteel veel van pubers. Ze hebben het extra zwaar te verduren..

Het onderzoeken van vroegkinderlijk trauma

Hoe de prenatale periode, de geboorte en ervaringen in het eerste levensjaar het gedrag van hoogbegaafde kinderen kunnen beïnvloeden.

Contact

TELEFOON

06-12049955

Locatie

Gezondheidscentrum De Bosrand (kamer 21)
Arnhemsebovenweg 285 s, 3971 MH Driebergen

K.v.K. nr:

54699991

Aangesloten bij

Kinderpraktijk Margriet is Registercounsellor ABvC® en is aangesloten bij de SCAG en geregistreerd bij SKJ, ABvC, RBCZ / TCZ.

AGB:

AGB code van Kinderpraktijk Margriet als zorgprofessional is op te vragen bij de praktijk.

Vragen of Intakegesprek?