Mijn Specialisatie

Mind Eye Power (MEP)
Boek een intakegesprek
Over

Mind Eye Power (MEP)

De MEP methode integreer, ik indien nodig, in de individuele gesprekken.

Met de Mind Eye Power methode breng je op een doeltreffende, eenvoudige, milde wijze diepgaande veranderingen aan in ongezonde overlevingsmechanismen en maak je de weg vrij voor meer balans en nieuw perspectief. Dit doe je door met mindset en oogbewegingen te werken. Deze manier van werken, lijkt op EMDR maar gaat nog verder. Door middel van oogbewegingen, werk je op drie levels ( hoofd, hart en buik ) om nare gebeurtenissen, fixed mindset of trauma los te laten.

Voorbeeld: Het effect van een MEP sessie bij een puber was, dat we naast de leerdoelen, vermindering van de faalangst en het verkrijgen van rust en zelfvertrouwen, ook gewerkt hebben aan een ander doel: vermindering van perfectionisme. Ik had niet gedacht had dit nog zo’n grote rol speelde. Door deze bewustwording kwam er rust en het vertrouwen in de puber zelf.

De Mind Eye Power methode en gevolgen ervan, kunnen als volgt worden omschreven:

1. Balance
Lichaam, geest en brein worden met elkaar in balans gebracht. Balance is op een zichzelf staand waardevol aanbod met een reeks van oefeningen voor de cliënt om lichaam en geest meer met elkaar in evenwicht te brengen.

2. Reset
Met Reset worden herhalende patronen van actie en reactie doorbroken, die iemand regelmatig ziek, geblokkeerd, afgescheiden en ongelukkig maken Het gaat om het resetten van hardnekkige patronen die iemand gevangen houden.

3. Integratie
Integratie en verankering van een nieuwe gewenste staat van zijn: verbinding van hoofd, hart en buik en integratie daarvan in gehele lichaam en geest.

Ik ben aangesloten bij:
j

Artikelen

Geschreven door Margriet

Margriet deelt haar ervaring regelmatig via de artikelen die ze schrijft voor diverse vakbladen zoalsKinderwijs en Gifted, een vakblad over hoogbegaafdheid bij kinderen en pubers.

Extra ondersteuning bij basisonveiligheid

Onderpresteren komt vaak voor bij hoogbegaafde (hb) leerlingen.

Hoogbegaafde puber: van overlevingsstrategie naar voelen?

De coronatijd met de lockdown vraagt momenteel veel van pubers. Ze hebben het extra zwaar te verduren..

Het onderzoeken van vroegkinderlijk trauma

Hoe de prenatale periode, de geboorte en ervaringen in het eerste levensjaar het gedrag van hoogbegaafde kinderen kunnen beïnvloeden.

Contact

TELEFOON

06-12049955

Locatie

Gezondheidscentrum De Bosrand (kamer 21)
Arnhemsebovenweg 285 s, 3971 MH Driebergen

K.v.K. nr:

54699991

Aangesloten bij

Kinderpraktijk Margriet is Registercounsellor ABvC® en is aangesloten bij de SCAG en geregistreerd bij SKJ, ABvC, RBCZ / TCZ.

AGB:

AGB code van Kinderpraktijk Margriet als zorgprofessional is op te vragen bij de praktijk.

Vragen of Intakegesprek?